Съединените щати успешно са тестваха две хиперзвукови ракети на Lockheed Martin

...
Съединените щати успешно са тестваха две хиперзвукови ракети на Lockheed Martin
Коментари Харесай

САЩ съобщават, че успешно са тествали хиперзвукови ракети

Съединените щати сполучливо са тестваха две хиперзвукови ракети на Lockheed Martin Corp тази седмица.

Това заяви Пентагонът в сряда, на фона на възходящите опасения, че Русия и Китай са постигнали по-голям успех в създаването на свои лични хиперзвукови оръжия, заяви " Ройтерс ".

Военновъздушните сили на Съединени американски щати потвърдиха, че успешно са тествали във вторник край крайбрежията на Калифорния.

" Този ​​втори сполучлив тест показва способността на ARRW да доближава и устоя на скорости, събира значими данни и показва безвредното обособяване от самолета ", сподели Lockheed в изказване.

Бригаден военачалник от военновъздушните сили Хийт Колинс, изпълнителен шеф на програмата, Дирекция по въоръженията, сподели: " Вече сме подготвени да преминем към изцяло тестване по-късно тази година. "

Хиперзвуковите оръжия се движат с към 6200 км (3853 мили) в час.

В обособен тест за хиперзвуково оръжие Агенцията за напреднали проучвателен планове на защитата (DARPA) удостовери, че е направила сполучливо първия тест на своето хиперзвуково оръжие Operational Fires.

Тестът е извършен на ракетния полигон White Sands в Ню Мексико.

Успешните проби демонстрират прогрес измежду възходящи опасения, че Съединените щати изостават в конкуренцията във въоръжаването на суперсилите. 

Operational Fires е изстрелвана от земята система, която " бързо и точно ще поразява сериозни, чувствителни към времето цели, до момента в който прониква през актуалната противовъздушна защита на съперника ". DARPA получи 45 милиона $ за OpFires през фискалната 2022 година

Една от концепциите на Lockheed Martin за оръжието на DARPA е да се употребява съществуваща пускова установка за високомобилна артилерийска ракетна система (HIMARS), като тези, изпратени в Украйна, за изстрелване на оръжието.

Тези сполучливи тестове идват след несполучлив тестов полет на 29 юни на различен вид хиперзвуково оръжие -  Common Hypersonic Glide Body, в Pacific Missile Range Facility в Хавай.

Военните се надяват да се възползват от прекосяването към хиперзвукови оръжия освен посредством построяването им, но и посредством създаването на нови механизми за разкриване и поразяване.

Производители на оръжия като Lockheed, Northrop Grumman Corp и Raytheon Technologies Corp рекламираха своите хиперзвукови оръжейни стратегии пред вложителите, защото фокусът на света се измести към новата конкуренция във въоръжаването за нововъзникващ клас оръжия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР